Пернишки писател, на преклонната 90-годишна възраст издаде роман – „Кратък летопис на сегашното време“

Излезе най-новата книга на пернишкия писател Стойне Бузов. Това е романът „Кратък летопис на сегашното време“.

Авторът наскоро отпразнува своя 90-годишен юбилей и може би е единственият продуктивен писател в света на тази преклонна възраст.

Това е четвъртата му книга след сценария „Тетрадка с мека подвързия“, мемоара „Отломки от времето“ и сборника „22 разказа“.

Новият роман е повествование за живота на обикновения човек във време на икономическа,социална и духовна криза. Обобщеният образ на малкия човек в България е разкрит многопластово в моменти на радост и тъга, на страх и съмнения, изправен пред важни нравствени избори, воден от любов, завист и омраза по пътя на живота с единствената мисъл как да оцелее.

Романът се чете с лекота, защото стилът на автора е непринуден, изчистен от излишна метафоричност, с тънко чувство за хумор. Словото извира от душите на нашите земляци, които пият кафе в пенсионерския „парламент“, обичат кебапчетата, жените и земята, танцуват салса, окопават доматите и пипера, чакат на опашка пред личния лекар, с една дума – живеят с малките, но непреходни неща от човешкото битие.

Be the first to comment

Leave a Reply