Пернишки баби, дядовци и внуци мръзнат по спирките на -5 градуса, докато превозвачите протестират срещу споделения превоз

Както ZaPernik.com обяви вчера, автобусните превозвачи днес няма да работят, възмутени от това, че държавата не криминализира споделения транспорт. Решението на транспортните фирми бе да оставят без обществен превоз пътниците между 9 и 11 часа.

Фотопроверка на zaPernik.com установи, че основно баби и дядовци – хора на преклонна възраст, не разбрали за протеста, са оставени на спирките да чакат с часове на температура от минус 5 градуса, колкото показваха тернометрите в Перник между 9 и 10 часа. От 10 до 11 часа температурата се вдигна до минус 2 градуса.

На спирка Шахтьор, която се ползва основно за хора, които пътуват до болницата и лични лекари постоянно идваха и чакаха хора.

Същото бе и на останалите основни спирки на Перник.

В същото време от село Дивотино изригнаха, че транспортната фирма, която извозва местното население обслужва с недостатъчно голямо превозно средство – микробус. Освен това пътниците били наблъскани един до друг, а шофьорът нямал маска. Повече прочетете тук.

Перничани с нетърпение очакват новите общински автобуси, за да не се налага повече пътниците да страдат така, както днес.

Освен това, на страниците на сайта ZaPernik.com попитахме перничани: На чия страна сте в спора с превозвачите?

86% от анкетираните заявиха, че желаят ДА ИМА споделен транспорт.

Коментари

коментара