Най-много починали с COVID-19 за ден. Настанените в болници се увеличават с по 1000 на седмица

189 души, които са били заразени с COVID-19, са починали в рамките на последните 24 часа, показват данните от Единния информационен портал. Това е най-високият брой починали в рамките на едно денонощие от началото на пандемията.

Потвърдени са 3146 случая на коронавирус през последния ден. Това е било установено при направени 7244 PCR теста, което означава, че 43% от всички тестове са били положителни.

От март месец, когато в България бяха открити първите случаи на заразени с COVID-19, общият брой на потвърдените случаи e 124 966. Според информацията на здравните власти активни в момента са 83 671 случая.

Данните показват, че за седмица хората, настанени в болница, се увеличават с около 1000 души. На 10 ноември те са били общо 4004 души, а на 17 ноември достигат 5353 души. Седмица по-късно в болничните заведения се лекуват 6270 души, заразени с коронавирус.

Според информацията от Единния информационен портал във вторник са регистрирани 1702 излекувани пациенти, което е най-високият брой в рамките на денонощие.

От началото на пандемията възстановилите се са 38 226. Общият брой на починалите, които са били заразени с вируса, е 3069 души.

Заради високия брой нови случаи в последните седмици в понеделник вечерта министърът на здравеопазването Костадин Ангелов предложи въвеждане на по-твърди мерки срещу коронавируса. Идеите включват затваряне на всички заведения, молове, търговски центрове, преминаване на всички училища към дистанционна форма на обучение, прекратяване на всички групови спортни занимания и събирания. Очаква се тези предложения да бъдат гласувани от Министерския съвет и да влязат в сила от петък 27 ноември.

Въпреки уверението на властите, че здравната система е подготвена, много хора разказват пред медиите за случаи на отказ от лечение поради липса на свободни места.

Можете да следите развитието на ситуацията в България в блога ни.

По света случаите на коронавирусна инфекция от началото на разпространението на вируса са 58 милиона. Световната здравна организация обяви COVID-19 за пандемия през пролетта.

Коментари

коментара