Лекар призова да не се лекуват част от българите

Българските лекари няма да станем за жертвоприношение. Достатъчно мълчахме на темата протести, за да не изглеждаме политизирани. То не беше горене на маски, то не беше какво ли не. Това заяви за Нова тв д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз.

„Утре ще дадем пресконференция. Преди над месец и половина чухме решението на МС, че ще тестват с ПСР тестове личните лекари, понеже там е предният фронт. Ние го бяхме предложили в края на август. Оттогава досега тече процес, който ми изглежда така сякаш някой живее в друг паралелен свят“, каза той.

„Постоянно се обявяват нови мерки. Оттогава досега сме във фазата, в която си разменяме някакви документи. То свърши годината, и вълната ще си мине“, заяви д-р Маджаров.

Запитан дали подкрепят Ангелов за вчерашното му предложение да има пълен локдаун, той отговори:

„Реагирахме с тотална подкрепа. Искахме да изчакаме самосъзнанието на обществото. Ясно е, че няма да стане така явно“.

Накрая председателят на БЛС изригна:

„Ако сега продължи това нещо, значи, че някой приема нашите медици като жертвени агнета! Ние българските лекари няма да станем за жертвоприношение. Ако някой протестиращ иска, да си сложи маска, и да ни смени“.

„Достатъчно мълчахме на темата протести, за да не изглеждаме политизирани. То не беше горене на маски, то не беше какво ли не. Да протестират колкото си искат“, добави още той.

„Колкото и да звучи нехуманно – колеги, вие не сте жертвени агнета! Няма нужда да приемате хора, които до няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори! Не приемам семейството ми да живее в страх, защото някой се подиграва със ситуацията“, каза д-р Маджаров.