Учениците на Спортното в Перник тръгнаха на училище

Учениците от Спортно училище „Олимпиец“ в Перник традиционно първи започнаха новата учебна година. Както обяви министъра на образованието тази година всички училища започват учебната година с присъствени часове.

Заради епидемичната обстановка обачe за първи път възпитаниците на спортното влязоха директно по класните стаи. Нямаше тържествена програма, нито слово на директора.

Директорът на Спортно училище „Олимпиец“ Валери Стоилов е доволен от старта на новата учебна година, защото е успял да види своите възпитаници след дълго прекъсване – заради пандемията от коронавирус през миналата учебна година. От друга страна обаче е и леко притеснен. Спортното е първото училище, което стартира учебната година с присъствие и всичко може да се случи.

Училището спазва разпоредбите, според които учителите са задъжително с маски или шлемове, а учениците слагат маски като излизат от класната стая, в коридора на училището. Възпитаниците на Спортното вече са получили инструкции как да се държат и какви мерки да взимат за безопасност.