За първи път в Перник: Откриват Духовен център

Днес в Перник отваря врати  най-новото духовно, артистично и модерно пространство, наречено „У дома“. То се намира на ул. „Търговска“ 13, на втория етаж, където преди се помещаваше Битовия комбинат, съобщиха до zapernik.com.

Нашият град  отдавна имаше нужда от място за духовност и култура,  което да отговори на търсенията на съвременния човек, свързани с познанието, традициите, духовното усъвършенстване и изкуството в неговите традиционни и алтернативни нови форми.

„У дома“ е център за личностно развитие, в който човек ще може да обогатява и доразвива себе си чрез различни форми на обучения и практики като йога, тай чи, астрология, таро,  арт терапия, рисуване с къна,  психология, хиромантия, етнология, работа с енергии и интуиция, духовна помощ.

В Центъра ще се водят уроци по народни танци за любители, езикови курсове по немски и емоционална интелигентност.

За първи път в града ни се предлага курс по творческо писане и школа по актьорско майсторство за импровизационен театър.

В това интересно ново място перничани ще могат да развиват и обогатят личностните си качества, да усъвършенстват духа и тялото, да се насладят на хубава музика и да посетят вълнуващи културни събития.

„Нарекохме този център “ У дома“, защото това е пространство, което обединява търсенията на съвременния човек и  където всеки е добре дошъл и може да се почувства като у дома, срещайки и общувайки с хора със сходни интереси“-

казват авторите на проекта.

Центърът стартира и с международно признание за уникалния си дизайн, дело на Мими Фъркова, Нейният проект бе отличен в Международен конкурс в Любляна, Словения.Тя брилянтно е уловила концепцията на този проект и визията и атмосферата на пространството съответстват напълно със събитията които ще се провеждат в „У дома“.

Официалното откриване е днес в 17 часа, а желаещите ще могат да се запознаят с хората, които ще водят различните обучения, практики и курсове.

Коментари

коментара