Надрусан шофьор от Драгичево удари БМВ в Рударци и избяга

Столичанин е шофирал лек автомобил под въздействието на наркотични вещества.

Вчера, около 15, 30 ч. е подаден сигнал за пътнотранспортно произшествие в с. Рударци. Служители от Второ РУ установили, че е ударен паркиран лек автомобил „БМВ“ от водач на „Рено Меган“, който напуснал местопроизшествието.

В с. Драгичево е установен автомобилът и шофьорът му, 34-годишен с постоянен адрес гр. София. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за наркотично вещество. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.

Двама са задържани за управление на автомобил и мотоциклет след употреба на алкохол. 

На 29 август през нощта, в с. Драгичево е ударен паркиран лек автомобил Опел „Мерива“ от водач на мотоциклет „Кимко“. При изпробване на 29-годишният местен жител с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 81 промила в издишания въздух. Органите на реда установили, че мотоциклета не е регистриран по надлежния ред в Р. България. Кимкото е иззет, а 29-годишният мъж е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

С 2, 70 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка „Мицубиши“ 31-годишен перничанин. Мъжът е задържан на 29 август вечерта след като реализирал пътнотранспортно произшествие в пернишкия кв. „Тева“ с лек автомобил „Пежо“. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. и работа по случая продължава. 

Двама на съд за шофиране на автомобили под въздействието на алкохол. 

На 21 юни и 15 август съответно в района на с. Драгичево и с. Мещица са проверени Опел „Астра“ и Лада“, управлявани от 32-годишен столичанин и 52-годишен от с. Мещица. При изпробването им с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 17 и 1,71 промила в издишания въздух. Отказали кръвни проби за химичен анализ. Привлечени са като обвиняеми по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. 

Коментари

коментара