Рударци на ръба на нервна криза: затънаха в боклук, пети ден без вода, спират тока, а за капак – умряла овца край пътя

Огромен проблем с боклука в село Рударци, редовната липса на вода и ток е на път да ескалират в протест.

Хора от селото са възмутени, че Рударци постепенно се превръща в сметище, проблеми има и с водата, и с тока.

Безобразията надхвърлиха всички граници! Освен, че няма капка вода от години, заринахме се в боклук и за капак и с умрели животни – овца, умряла кой знае от каква зараза. Подадох сигнал до РЗИ – Перник и до РИОСВ – София, другата седмица щели да реагират, като дадат предписания на кметовете. А дано!
Но до това време, хора спрете да изхърляте като виждате, че няма на къде! Ние от махалата си товарим боклука и го караме кой в София, кой в Перник.
Проблемът е много остър, защото от хората, които спирам на кофите разбирам, че от горе от резиденцията до ул. Тунджа няма други кофи за боклук. За това е отговорна фирмата, обслужваща общината. И нека спекулациите спрат, че от октомври ще се оправи. Нищо подобно! Качвам извадки от протокола на Общото събрание на Сдружението за управление на отпадъците за регион Перник, на което ясно се вижда, че договорът е до 21.01.2021г. Всичко е в ръцете на кмета на Перник, има механизми, по които да се контролира фирмата – оператор. Просто някой трябва да си свърши работата. През това време, чакайте процедурата по ЗОП!
Нашата работа като граждани е да не ги оставяме да ни заблуждават и да не се самозатрупваме с отпадъци!“, пише Нина Стоянова в групата на селото.

 

Изхвърлена мъртва овца на 1 метър от пътя където децата ни карат колела всеки ден, плюс и сметището на Делта хил и Кладница на главният път, положението става нетърпимо, явно нещата отиват към саморазправа“, ядосва се друга жителка на Рударци.

 

Откакто сме свързани към „новия уж чист водопровод“ вода в ниската част на „Кало“ няма. Не може така бе „МЪРДИ НЕЩАСТНИ“, пише Иван.

Току що научих от съсед, че и днес няма да има вода… Евентуално утре… Ден пети без вода! Срам и позор за кмета и за всички, които си оставят ръцете по това село! Бива алчност, бива кражби, бива измислени фирми, но това вече минава всякакви граници!

Делта Хил от къде се снабдяват с вода и ток?

Много ми е интересно „баровците“ там ще ги остави ли някой 5 дни без вода??? А???
За пореден път държавата за едни е майка, за други мащеха…„, пише Стела.

Според мен е време в селото да се вдигнем на протест , докато това не се случи – промяна няма да има . От едно хубаво и красиво място селото се превръща в пълен боклучарник , освен това сме измъчвани без вода и от време на време без ток!Освен всички останали нередности има улици , които западат толкова , че скоро ще са непроходими дори пеша. Недоволните са много и е време да го покажат!„, на мнение е Боян.

Коментари

коментара