Заснемат в Брезнишко римейк на американския хорър от 70-те години „Тексаското клане“

Кадри за римейк на известен хорър филм предстои да се заснемат на територията на община Брезник през следващата седмица. Това ще ограничи за известно време движението по пътя за Брезник, по -конкретно в района на Велковци, махала Пали лула и Ноевци. В заснемането на продукцията ще участват чуждестранни актьори, съобщи Zapadno.com.

Кадрите ще бъдат заснети в района на един от главните пътища, които преминават през Брезнишко. Това ще налага краткосрочно и временно преустановяване на движението на автомобили, което е съгласувано с компетентните институции. Снимачният процес се ръководи от международната компания Unified Film Organization, която е базирана в САЩ и България.

“Филмът е римейк на класическия хорър филм “Тексаското клане” от 70-те години. Режисьор се казва Дейвид Гарсия. На територията на Брезник и Ноевци ще се снимат някои от кадрите. Имаме няколко кадъра с различни коли, които карат по пътищата без нещо особено”,

поясни  Илия Сотиров, който е продуцент на терен на филмовата продукция. По време на снимачния процес е предвидено да бъде заснета каскада. Очаква се на 31 август да бъде извършен снимачният процес в област Перник.

Районът в Брезнишко е избран за заснемане на кадрите, тъй като ландшафта се доближава до този на вторият по големина щат в САЩ – Тексас.

“В нашия случай този район го използваме, за да пресъздадем Тексас. Този район е от най-близките до София, на който може да бъде пресъздаден Тексас.”,

добави още Илия Сотиров.

Международната компания, която ще снима на територията на община Брезник, произвежда игрални филми в Източна Европа от около 20 години. Компанията създава игрални филми, телевизионна и търговска продукция за САЩ, Канада, Близкия Изток и Европа.

Коментари

коментара