Най-страшният момент в живота на една млада майка от Дрен – да виждаш как губиш любимия си човек и не можеш да направиш нищо

Единствената мечта на Цветелина Борчева от село Дрен е мъжа й да живее и заедно да отгледат невръстното си детенце. Животът им се преобръща завинаги тази година, когато мъжът й – 29-годишния Димитър получава силен гърч и припада пред очите на нея и детето.

„Това беше най-страшният момент в живота ни, когато се чувстваш най-безпомощен и си мислиш, че се случва най-лошото с човека до теб. След като най-големите ни страхове се потвърдиха и чухме диагнозата мозъчен тумор (Glioma), животът ни се преобърна. Моля ви, дайте шанс на съпруга ми да оздравее, да бъде с нас и да вижда синът ни как расте!”,

пише съпругата му Цветелина Борчева във Фейсбук.

След многократни консултации, мнения и препоръки от неврохирурзи в България и чужбина, най-адекватното и ефикасно лечение за Димитър би било в болница в Хановер, Германия. Сумата, която трябва да се заплати в най-кратък срок, е непосилна за семейството му – 60 000 евро.

Семейството, близките и приятелите на Димитър молят всеки, който има възможност, да помогне при събирането на сумата, за да може да се осъществи жизненоважната за него операция.

С цел да бъдат събрани средства за операцията на Димитър в село Дрен негови приятели  организират футболен турнир. Той ще се проведе тази неделя, 30-ти август на стадиона в радомирското село. 

Програмата на футболния турнир ще започне в 16:00 ч. с женски футболен турнир на малки вратички. В 16:45 ч. ветерани ще премерят сили с млади надежди. В 17:30 ч. за удоволствие на зрителите ще се изпълняват дузпи. В 18:00 ч. е предвидена контролна среща между отборите на “Верила” – Дрен и “Спортист” – Драгичево.

По време на събитието ще бъдат осигурени храни и напитки, като сумата от продажбата им ще бъде дарена за лечението на Димитър.

Паралелно с инициативата за футболен турнир, кутии за дарения за лечението на младия мъж ще бъдат поставени в различни търговски обекти в село Дрен, както следва:

– Магазин “Рудадски 07” – Рударското;

– Магазин КОП;

– В строителния магазин на Илиян;

– Дренско ханче;

– В магазина в Мали Дрен;

– В магазина на площада “Чавдар”;

– В магазина при градинката в началото на селото “Баба Ленчето”;

– В магазина на Мария Маврова;

– В магазина на Могилата – при Росен;

– В кафето – при Розалина;

– В магазина на Васил и Германка Мърлеви;

Всеки, който има желание да помогне за лечението на Димитър, може да се включи и с паричен превод по следната сметка:

IBAN-BG76BGUS91601008257300
BIC-BGUSBGSF
Велизар Димитров Борчев

Снимки: Фейсбук

Коментари

коментара