Непобедимите! Кикбоксьорите на „Тайгър Тийм“ Перник отново размазаха конкуренцията

Държавния шампионат по Кикбокс на татами се проведе през иминялия уикенд в комплекс „Камчия“ край Варна. В него участие взеха малко на 200 кикбоксьори от цялата страна. Кикбокс клуб Тайгър Тийм-Перник отново се завърнаха с рекорден брой отличия съпоставени с брой състезатели. Момчетата и момичетата от пернишкия клуб завоюваха цели 26 отличия като най-интересното е , че са били представени от само 12 свой възпитаници! Това отново нареди клуба като един от топ клубовете по Кикбокс в страната.

Ето какво каза по темата треньорът на клуб „Тайгър Тийм“ Кристиян Игнатов:

“Изключително представяне на нашите спортисти! Отново направихме впечатление на всички в залата със представянето си. Лично за мен това беше едно от най-емоционалните ни състезания. Много емоции, напрегнати срещи , един от състезателите ни , които се бе класирал на два финала получи травма и не можа да излезе да се пребори за златните отличия. Изключително важен факт обаче е , че ние нямаме нито една среща , в която на татамито да са излезли двама наши състезатели да играят един срещу друг без противници от друг клуб в категорията им! Нещо, с което ние и още няколко клуба извън Перник можем да се похвалим.

Нашите състезатели играят на тренировка един срещу друг. На състезание мерим сили с други опоненти от други клубове така е редно и според мен така се повишава нивото. Сега като погледна състезанието на лента и се върна назад това беше едно много успешно състезание за нас. Имахме състезатели , които дебютираха в нови възрастови групи и се представиха отлично.

Натрупахме голям опит, нашите спортисти изнесоха изключителни мачове и показаха , не че са най-добрите на света , а че вървят в правилна посока, изграждат характер и дух на бойци, за което им благодаря! Благодаря им , че всеки път защитават името на клуба ни с такава страст, енергия и радваща окото и сърцето игра на татамито. Ние се опитваме да ги научим , че загубата не е провал и победата не е успех! Виждам една психическа устойчивост в тигрите и това ме кара да се чувствам горд с тях!

За нас сега следва провеждането на тренировъчен лагер в Банско, в който ще вземат участие доста от нашите възпитаници. След това чакаме и нови предизвикателства, защото имаме много деца , които чакат поле за изява и за своя дебют. Ние няма да ги хвърляме на всяко състезание просто защото трябва , ами ще изчакаме точния за тях турнир за да навлизат в спорта плавно, умерено и да му се наслаждават, защото за нас тяхното здраве и тяхната психика са най-важни! Поздрави на всички ваши читатели и се надяваме , че всеки път успяваме да ги накараме да се чувстват горди от нашите спортисти и техните постижения , защото те са децата на Перник! На финала поздравявам Ка Ел и Клуб Василена за тяхното представяне! Да живее спорта!” завърши треньорът на клуб „Тайгър Тийм“ Кристиян Игнатов пред zaPernik.com.

Коментари

коментара