Мотористи от “Братята на Ада” и “Черния легион” свалиха каски пред пернишкия съд с искане: Справедлив процес за човека, който размаза Бойко и Таня и реформи


Мирна демонстрация направиха мотористи пред Съдебната палата в Перник. Те заедно със свои колеги излязоха на протести в цялата страна, и за пореден път изразиха недоволството си от съдебната система у нас. Протестните действия започнаха, след като турският гражданин Фарук Бекташ уби двама мотоциклетисти на пътя край Драгоман. Той получи мярка за неотклонение “домашен арест” и се укри от закона, в момента е обявен за общодържавно издирване. Рокерите настояват за промяна в съдебната система и в Закона за движението по пътищата

“Не го пожелавам на никой, но се случва напоследък много от мотористите да страдат по улиците. Ние сме на две колела, не е като да си в автомобила и да можеш да се предпазиш”, каза пред Кракра ТВ Йордан Йорданов от мотоклуб “Черния легион” Перник.

Йордан Йорданов, моторист, Черния легион

“Бойко и Таня са повода, които ни събира в момента, съпричастни сме с това, което е станало, затова сме тук. Искаме реформа в съдебната власт. Законът за Движения по пътища да се регулира, за да може тези неща да се променят. Искаме справедлив процес за човека, който ги размаза”, каза Йорданов.

03

Мотористите свалиха каски и запалиха свещи в знак за съпричастност към загиналите по пътя.

02

“Събрали сме се пред съда, защото мислим че така е редно. Искаме да са наясно, че това ще продължи докато не се направи нещо по-въпроса”, казаха мотористи.“Ние сме нормални хора с работа, семейства, деца. След работа излизаме с приятели, возим се, обикаляме места, които сме си набелязали, обичаме свободата, да пътуваме, а става много опасно за нас по улиците. Знам, че много мотористи не спазват правилата, но в клубовете имаме устав, който се спазва”, казва Йордан Йорданов от мотоклуб “Черния легион”.