Общинското острие Денислав Захариев благодари на министър Красен Кралев и попита кметския екип на Перник ще построи ли писта и осветление на „Стадиона на мира“

Благодарим на Министерството на младежта и спорта и министър Красен Кралев, които водят ясна и последователна политика, насочена към развито на спорта и модернизаьията на спортната инфраструктура в Перник. Това заяви председателят на политическата група на ГЕРБ в Общински съвет-Перник Денислав Захариев във връзка с внесената докладна записка от Община Перник за кандидатстване за финансиране пред Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане за ремонт на спортна зала „Борис Гюдеров“, която беше подкрепена единодушно от групата съветници от политическата сила.

Захариев припомни, че със съдействието и финансовата помощ на спортното министерство в предходния кметски мандат бяха приложени мерки за енергийна ефективност на сградата на стадион „Миньор“, изградено беше изкуствено закрито игрище в комплекса на стадиона, на което най-малките футболни надежди на нашия град тренират, ремонтирана беше волейболната зала в Спортен комплекс „Дружба“.

Председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ отправи питане към кметския екип дали има намерение да работи за реализацията изготвения от предишния кметски екип проект за писта и осветление на стадион „Стадиона на мира“.

„Половината път вече е извървян, а проектът е на високо ниво. Той беше внесен в Министерството на младежта и спорта и изпратен на министър-председателя, като имаше поети ангажименти, че когато ФК“ Миньор“ успее да влезе в професионалния футбол, а ние сме на прага това да се случи, той ще бъде финансиран и ще получи своята реализация“, отбеляза Захариев и допълни, че това ще бъде една огромна придобивка, която цялата спортна общественост в Перник заслужава.

Прессъобщение ГЕРБ Перник