Регистрираните заразени с коронавирус в Перник станаха 17

Още четирима перничани са регистрирани с коронавирус COVID-19, съобщават от Национлния щаб тази сутрин. Така с тях броят на регистрираните заразени от вируса в Пернишко стават 17 души.

53 са новите положителни проби за последните 24 часа. 12 са активните области в страната, а активните случаи – 1199. Има и 10 излекувани, като общият им брой вече е 276. Напрените у нас тестове са 46 510.

От новите случаи на коронавируса 11 са в София, 13 – във Видин, в Плевен – 8, Перник – 4, Ямбол – 4, Сливен – 3, Благоевград – 2, Велико Търново – 2, Пловдив – 2, Русе – 2, Враца и Смолян по един.

В болници за лечение от коронавируса са настанени 317 души, като 40 са в интензивни клиники.

Вчера е направено второ преливане на кръвна плазма от преболедувал. Пациентът е в тежко състояние и е интубиран. Направена е проверка от Агенцията по лекарствата как е извършена процедурата във ВМА. Тя описана като правилно извършена и двамата пациенти с прелята плазма се чувстват добре и нямат температура, каза ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Сериозно обмисляме махане на маските на открито, но те ще останат задължителни в градския транспорт, аптеките и др.“, каза проф. Тодор Кантарджиев.

Коментари

коментара