Фирма иска да складира боклук в Топлофикация Перник, шефът на ТЕЦ-а Л. Спасов: Категорично съм против!

В публичното пространство плъзна слух, че пернишката Топлофикация отново има намерение да складира и гори отпадъци. Появи се ново инвестиционно намерение за складиране на отпадъци на площадката на ТЕЦ-а в града. Това отново изостри ушите на природозащитниците срещу топлофикационното дружество, което отдавна вече заради общественото мнение се отказа от подобни идеи. Във връзка с темата от Топлофикация – Перник излязоха със становище до медиите, за да хвърлят повече яснота по проблема.

Оказа се, че инвестиционно предложение „Обособяване на площадка за събиране, съхраняване и третиране на отпадъци“ на територията на ТЕЦ-а е на друга фирма, нямаща общо с Топлофикация.  Нещо повече, директорът на ТЕЦ-а Любомир Спасов категорично подчерта, че дружеството е против въпросното инвестиционно предложение.

Ето какво изпрати той до zaPernik.com:

СТАНОВИЩЕ  от „ТОПЛОФИКАЦИЯ – ПЕРНИК” АД

Във връзка с появила се информация в средствата за масово осведомяване, че е налице намерение да бъдат складирани и преработвани отпадъци на територията на ТЕЦ „Република”, дружеството завява следната позиция :

Инвестиционно предложение „Обособяване на площадка за събиране, съхраняване и третиране на отпадъци в недвижим имот с идентификатор по КККР на град Перник 55871.514.9558, находящ се в град Перник, кв.”Мошино”, ТЕЦ „Република” не е инвестиционно предложение на „Топлофикация – Перник” АД, а на друго юридическо лице – „РЕКОЛОГИЯ” ЕООД – несвързано с „Топлофикация – Перник“ АД. Ние „Топлофикация – Перник” АД държим ясно да заявим пред цялата общественост и жителите на град Перник, че дружеството е против въпросното инвестиционно предложение.                

Теренът, посочен в инвестиционното предложение с идентификатор по КККР на град Перник 55871.514.9558  не  е ТЕЦ „Република”, като информацията е некоректна, същият е частна собственост  на друго юридическо лице и е обект на сделка между различни юридически лица, като предишен собственик на терена е юридическото лице, носещо името „ТЕРС МОШИНО” ЕООД.

„Толофикация – Перник” АД сме свидетели на категоричната позиция на жителите на град Перник и тяхната съпротива срещу инвестиционни предложения свързани със съхраняване и третиране на отпадъци на територията на град Перник, поради което заявяваме, че „Толофикация – Перник” АД е против горепосоченото инвестиционно намерение, което предвижда съхраняване и третиране на отпадъци в непосредствена близост до собственост на дружеството, а именно ТЕЦ „Република”.  

В наше лице гражданите на гр. Перник имат съюзник в борбата им за по-чиста природа и ние като отговорно дружество ще направим всичко по силите ни това инвестиционно намерение да не бъде реализирано.             

С уважение : 

Инж. Любомир Вангелов Спасов                                                                                                          Изпълнителен директор на „Топлофикация – Перник” АД

Коментари

коментара