Генерали погват скандалния кмет на Трън Станислав Николов, заради детото, което само се е прегазило в джипа му

Генерал-майор от резерва Петър Петров и негови съратници погват скандалния кмет на Трън Станислав Николов, който прегази на 13 ноември м.г. с джипа си 6-годишния Ивайло. Висшият военен и новосформираното от него сдружение „Българска зора“ обяви, че твърдо застава на страната на близките на премазания Ивчо и тероризираната от свитата на градоначалника свидетелка Любка Лазарова ще се борят до последно виновникът да си получи заслуженото. Според собственото разследване, което е предприела организацията, натискът и безчинствата на Николов продължават, като единствената му цел е да отърве собствената си кожа с цената на всичко, пише в. България днес.

Разследването срещу кмета трябваше да приключи на 15 август, но никой все още не е потърсил потърпевшите.

„Всички експертизи и следствени действия са извършени, включително възстановка на самата катастрофа, в която участваше и синът ми. Има и ново медицинско заключение, което удостоверява, че следствие на инцидента Ивайло е претърпял две тежки телесни повреди, а не както бе обявено в началото – средни. Не знам обаче защо още се бавят. Това е цяло мъчение“, коментира майката на момченцето Анита Гълъбова.

Според Любка Лазарова, пред чиито очи джипът на Николов помита отиващия на училище Ивчо, кметът е успял чрез своите манипулативни схеми за пореден път да протака разследването срещу него. Жената, която не смее да излезе от дома си от страх, е заплашвана четири пъти от роднини и подчинени на градоначалника и се моли най-накрая той да се изправи пред съда.

Последния път, когато тя изпитва гнева на Николов, е в центъра на Трън. Майка му я среща и с ярост й крещи, че ще съсипят и затрият както нея, така и семейство Гълъбови, защото са се осмелили да се изправят срещу тях. Това е поредната заплаха срещу Лазарова, която преди това чува от бащата на Николов, че е пътничка. За всяка една закана свидетелката е подала жалба в полицията, която обаче се съмнява, че ще доведе до резултат.
„Той контролира всичко и всеки и вече се надявам на чудо“, проплаква жената. Сред гражданите на Трън пък се носи мълва, че следствието се бави, тъй като кметът имал да финализира няколко проекта, от които щял да се обогати.

Любопитен се оказа и фактът, че ромката, която излъгала полицията, че била заплашвана от майката на Ивайло, работела в общината за Николов. Преди време Малина Миткова отива в участъка и се кълне, че Анита срещнала дъщеря й Цветелина и я заплашва да свидетелства в нейна полза или горко й. Става ясно обаче, че на въпросната дата – 8 юли, Гълъбова не е в Трън, нещо повече, от 5 до 12 юли тя е на почивка със сина си във Велинград. Наяве излиза фактът, че циганката е взета от кмета на работа към общината като чистачка, за да получава помощи, като дори той я е уредил и с общинско жилище.

Потърпевши и граждани на Трън се питат докога ще продължават безчинствата на Николов и няма ли най-накрая той да си получи заслуженото.

Покъртителната история и мъките на семейство Гълъбови започват на 13 ноември м.г. Малкият Ивчо е прегазен от джипа на Николов. Детето оцелява, но е с отстранен далак, половин черен дроб. Половин година по-късно майката Анита получава постановление от прокуратурата за прекратяване на разследването поради липса на доказателства. Случаят гръмва, а жителите на Трън са потресени от кмета, който отговорно заявява: „Детето се блъсна само в спряната ми кола“. Брожението принуждава главния прокурор Сотир Цацаров да преразпредели делото и то е прехвърлено в Перник.

Според свидетели и запознати със случая Николов не пести средства и усилия да се измъкне безнаказано от случая. Хитро, той не заплашва директно очевидците, като това вършат негови роднини или подчинени. Няколко човека дори се отказват от първоначалните си показания, които го уличават в престъплението. Изчезва джипът, с който е блъснато детето, но за щастие е открит след 8 месеца. Манипулирана е и медицинската експертиза на детето, която показва, че му били причинени средни телесни повреди, въпреки че то е с отстранени органи.

Коментари

коментара