Спират парното в Перник до дни

До края на месец април ще бъде спряно парното в Перник. Това съобщи за zapernik.com  директорът на Топлофикация Любомир Спасов. 

По думите на Спасов някъде към 28-29 април трябва да бъде преустановено топлоподаването на града заради добрата прогноза за топло време. По провило за да бъде спряно парното трябва да бъдат отчетени три дни на 12 градуса и прогноза за затопляне.

Такива бяха дните по време на великденските празници – 17,18 и 19-ти, но след това температурите рязко паднаха и се движеха между 3 и 9 градуса. По тази причина от ТЕЦ-а са изчакали със спирането на парното.

Топлоподаването може да бъде предсрочно преустановено по желание абонати. Отдавна парното е спряно в някои обществени сгради, училища и детски градини в Перник, заради въведеното извнъредно положение и пандемията от коронавирус.

Междувременно се очаква на 1-ви юни да стане ясно каква цена на парното ще определи КЕВР. Директорът на пернишкия ТЕЦ очаква цената да е близка до съществуващата, но не се ангажира с по-точна прогноза. Условията по договорите на абонатите ще останат същите и за следващия сезон, уточни Любомир Спасов пред zapernik.com.

Коментари

коментара