ЛЮБОПИТНО: Стафидена вода за здрав черен дроб

Стафидената вода стимулира биохимичните процеси в черния дроб, подпомагайки процеса на детоксикиране на кръвообращението. Лекарите често препоръчват да ядем стафиди сутрин, за да се радваме на здраво сърце, да елиминираме лошия холестерол, да понижим нивото на триглицеридите и да се предпазим от запек или проблеми със стомаха. Стафидите са природен източник на витамини и минерали. Ползите от приема им се увеличават, когато ги консумирате предварително накиснати във вода.

Защото така захарта в съдържанието им намалява, но ценните хранителни вещества, които повлияват положително работата на черния дроб, остават непокътнати. Трябват ви 2 чаши вода (400 мл) и 150 г стафиди, но подберете качествени. Игнорирайте прекалено светлите на цвят и тези, които блестят, защото техният вид не е естествен, а обикновено се постига с химична обработка. Спрете се на стафиди с по-тъмен цвят. Измийте стафидите и ги оставете настрана. Кипнете 2 чаши вода.

Добавете стафидите към нея и ги оставете да врят за 20 минути. А ако ги оставите да се киснат във водата цяла нощ, на следващата сутрин просто ги прецедете и претоплете част от получената напитка отново. Може да я пиете топла или дори гореща – според предпочитанията ви. Важно е да консумирате стафидена вода на празен стомах. След това изчакайте да минат 30-35 минути, преди да преминете към закуската. В идеалния случай изпълнявайте тази процедура в продължение на няколко дни, не по-малко от 4.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply