Депутатка призова народа да изключва телевизорите си

Ексцентричната депутатка от ГЕРБ Снежана Дукова призова гражданите да „затварят телевизорите” си, когато по време на парламентарен контрол говорят леви депутати. Тя взе думата, за да направи забележка към председателстващия Народното събрание Янаки Стоилов, който не спрял изявлението на червения депутат Георги Анастасов във връзка с проблемите със закона за средното образование, предаде /flagman.bg/.

Дукова излезе на трибуната и се обърна към червения Стоилов: „…Те говорят ала-бала, говорят  нелепости и невероятни неща, които нямат нищо общо с нормите, които предлага този закон.
В този смисъл Ви моля, когато те говорят – вие направихте забележка на министъра – но защо не правите забележка на хората от „лява България” (всъщност групата на БСП се нарича „БСП лява България” – б.а.), които времето пресрочват, защото демагогстват и защото ги слуша цяла България? Тази демагогия, тази манипулация я слушат хората.
И аз ги моля, когато говорят „лява България”, затворете телевизорите, защото те говорят неверни неща.”

Янаки Стоилов отговори на Снежана Дукова, че тя има основание за протест само за просрочването на изявлението на Анастасов с 30 секунди. Това обаче щяло да бъде компенсирано с намаление на времето му в следващата му реплика.

Стоилов обясни и че не може да бъде цензор на депутатските изказвания и дори отправи забележка на Дукова, че изявлението й е неуважително.

А по отношение на телевизорите председателстващият Народното събрание заяви: „А мисля, че нямате интерес хората да изключват телевизорите, защото те няма да ги включват, когато някой друг говори.”

Коментари

коментара