Любовни писма и романтични послания от началото на ХХ век на изложба в Бургас

Любовни писма и романтични послания от началото на ХХ век на изложба в Бургас

Уникална изложба на оригинални документи, писма и любовни послания под формата на картички ще пренесат бургазлии в самото начало на XX век.   Любопитната експозиция се реализира от Държавен архив в партньорство с Община Бургас и ще бъде представена на 12 февруари (петък) от 17.30 часа в КЦ „Морско казино”. Картичките са подбрани от екипа на Архива от близо 1000 документа. Най-старият образец в изложбата е от 1905 г., посочва сайтът Артпрайс.

Бургазлии от различни възрасти ще имат възможност да видят общо 36 картички и 18 стихотворения и писма, сред които -посвещенията на Атанас Манчев до неговата любима, любовните писма на майстор Кольо Арабаджиев и известният бургазлия д-р Недев към бъдещите му съпруги. Интересен факт е, че за първи път оригинални документи от 8 фонда на архива напускат хранилищата, за да бъдат представени в зала „Георги Баев”.

Неиздаван проект на Борис Бухчев, който съчетава двата празника – на виното и любовта, със заглавие „Ах, сърцето, ах, сърцето и питието” и поезия от Илия Буржев допълват интересната експозиция. „И векове да са минали любовта съществува, различен е начинът на изразяване. Днес, капацитетът на виртуалното общуване е голям, но не остава нищо, което да може да докоснем”, споделя Данка Георгиева – директорка на Регионален Държавен архив. 

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply