МЗ изпраща за контрол обществената поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар

МЗ изпраща за контрол обществената поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар

Утре Министерството на здравеопазването изпраща за предварителен контрол в Агенцията по обществени поръчки изготвената от работната група, включваща експерти и представители на министерството, обществена поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар, съобщиха от МЗ.

Освен това, МС на Република България, с решение № 977 от 2015г., одобри като основа за водене на преговори два проекта за споразумения за дарения на ваксини между правителството на Р. България и Р. Турция.

Ваксини за задължителни целеви имунизации и реимунизации, и биопродукти за извършване на постекспозиционна профилактика за нуждите на страната, се осигуряват съгласно Наредба №15/2005г. за имунизациите в Р България. Съгласно Член 6, МЗ закупува ежегодно биопродуктите за извършване на задължителни планови имунизации и реимунизации, за целеви имунизации и реимунизации и за постекспозиционна профилактика и технически средства за приложението им, които се отпускат на РЗИ по предварително изготвен годишен план за необходимото количество продукти. 

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply