Нападателят на инкасото признал всичко

Оцелелият нападател на инкасо автомобила, чийто братовчед загина при обира, е признал всичко, информира Дарик. 140 000 лева е имало в инкасо автомобила, който братовчедите Бойко и Христо Борецови опитаха да оберат в Средец, съобщи на извънреден брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Той уточни, че мъжете искали да откраднат и парите, и автомобила.

В понеделник двама 20-годишни мъже опитаха да ограбят инкасо автомобил в Средец. Единият от тях бе убит от охраната на автомобила при отбрана, а другият бе задържан. Двама гардове, влезли в схватка с престъпниците, бяха ранени.

Въпреки че са били въоръжени, двамата нападатели не са стреляли, стана ясно от думите на Петров.

Мъжете нападнали гардовете на инкасото, докато слизали от колата. Охранителите обаче дали отпор и единият от които прострелял 20-годишния Христо с един куршум.

Братовчедът на загиналия е разпитан – направил пълни самопризнания. Колата, с която двамата са отишли до Средец, за да извършват планувания обир, е открита на три километра от мястото на инцидента.

Апелативният прокурор на Бургас каза, че за Борецов ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

20-годишният Бойко Борецов също е работил като частен охранител на инкасо автомобил отскоро. Баща му е бивш полицай.