Вижте какво каза Станишев за забраната на Доган да посещава Турция

Вижте какво каза Станишев за забраната на Доган да посещава Турция

Тази информация ме смущава, както впрочем ме смущават и други неща, свързани с отношенията между турската и българската държава напоследък, като информациите, че е оказван натиск върху български депутати. 

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ председателят на ПЕС, бивш министър-председателя и бивш лидер на БСП Сергей Станишев по повод разпространената днес информация от турския вестник „Сабах“ и телевизията „Стар“, че на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е забранено да влизат в Турция.

Българската държава трябва много категорично да заяви на Турция, че това не е начинът да се изграждат добри отношения. Никой няма право да се меси в партийния живот на чужда държава. Това е неприемливо. Тук въпросът опира до национален суверенитет. Трябва да се сложи много ясна граница – това е работа на Външно министерство. Имаме достатъчно лостове в отношенията. В момента ако погледнете, Турция почти няма съседи, с които да не са й влошени отношенията в крайна степен. Влошаване на отношенията и с България не е и в техен интерес, заяви Станишев. 

Винаги съм казвал – може да има много критики към г-н Доган, но той е български политик и никога не е позволявал ДПС да се ръководи отвън, подчерта бившият лидер на БСП. Сергей Станишев каза, че не се е чувал с Лютви Местан след свалянето му от лидерския пост на ДПС. 

На пресконференцията, която даде г-н Местан, стана ясно, че той е имал друга визия за развитието на ДПС – да влезе в управлението чрез коалиция с ГЕРБ – очевидно тази негова сметка се оказа крива, посочи лидерът на ПЕС. 

Той коментира и отношенията в управляващата коалиция. Той заяви, че подкрепя вота на недоверие към кабинета, като го определи като закъснял. Ситуацията в здравеопазването е трагична, каза той.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply