МВнР предупреждава: Северна Гърция е силно засегната от протести

МВнР предупреждава: Северна Гърция е силно засегната от протести

На цялата територия на Гърция продължават протестните действия на земеделските производители. Северна Гърция е силно засегната, като гръцките ГКПП са блокирани, но при приблизително спазван засега режим на пропускане. 

Това се заявява в съобщение на МВнР под формата на сСъвет към българските граждани, пътуващи за и в Гърция.

На ГКПП Кулата – Промахон: отворен за леки коли и автобуси и през по-голямата част от денонощието затворен за ТИР-ове. Очаква се „прозорецът” за пропускане на ТИР от 11.00 до 15.00 ч. през деня да бъде отворен и през следващите дни. При затварянето в 15.00 е възможно да бъде блокиран и трафикът на леки автомобили и автобуси за 1-2 часа. 
На ГКПП Маказа и ГКПП Златоград-Термес: отворени (през ГКПП не могат да преминават ТИР и автобуси). 

На ГКПП Илинден – Ексохи: отворен за леки коли и автобуси, затворен за ТИР. Няма предварителна информация за блокадата там. Периодично, без определен график, се пропускат лични МПС, по-рядко и ТИР.

Остават блокирани в различни периоди на денонощието и основни транспортни връзки в цялата страна, вкл. континентална Гърция, Пелопонес, о-в Крит, областта Атика и подходи към летището на Атина. Протестиращите фермери снемат блокадата на прохода Темпи (магистрала Атина – Солун) до 12.00 ч. на 12.02, за да могат да се придвижат участниците със земеделска техника и включат в протестните действия в центъра на Атина, планирани за 12 февруари. Очаква се придвижване по основни пътни артерии на големи количества селскостопански машини. 

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply