Василева: Започват проверки в цялата страна за нерегламентирани сметища по поречията на реките

Василева: Започват проверки в цялата страна за нерегламентирани сметища по поречията на реките

Започват проверки в цялата страна за нерегламентирани сметища по поречията на реките. Това каза по време на пресконференция в Благоевград министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде „Фокус“.

По думите ѝ, от министерството полагат огромни усилия за осигуряване на сигурността и затова още миналата седмица е подписала заповед, с която се дава началото на кампанията по проверките.

„Регионалните инспекции по околна среда и водите имат ангажимента до 19 февруари да изпратят оказания на общините за предприемане на действия по време не пролетното почистване. Специално внимание трябва да се отдели за преглед на поречията на реките и при установяване на нерегламентирани сметища, формирани по поречията да се почистят, за да не се създава риск от подприщвания“, каза още министър Василева.

Тя допълни, че след това в периода втората половина на март и април месец ще бъдат извършени проверки от страна на регионалните инспекции. „При установяване на наличие на нерегламентирани сметища, то тогава ще бъдат налагани и санкции. Очакваме мобилизация и активност от страна на общините за организиране на дейностите по пролетното почистване, така че да не се допуска наличието на нерегламенриани сметища“, посочи Ивелина Василева. 

Източник: Пик

Коментари

коментара