След срещата с Борисов, майките с палатките се изпокараха

След продължалата 5-часова среща между премиера на България Бойко Борисов и майките на деца с увреждания, която се проведе в Министерски съвет, последните се изпокараха, научи zaPernik.com.

Веднага след като приключи срещата Боряна Драганова попита в групата „Системата ни убива“: „Момичета от палатката, как сте днес?„.

Цветелина Кръстева изригна: Вече не сме добре! Започнаха да ми се обаждат хора,които са разочаровани от нас! Пак сме обърнали нещата само за собствената си паничка! Не сме дали възможност на много хора да изкажат и тяхната болка! И не сме се съобразили с това,че протеста беше общ за системата която убива всички и отново сме ги пожалили ! Отново щели да ни излъжат и тогава, ако искаме да правим друг протест няма да ни подкрепят! Чувствам се гадно от това!

Надежда Димова призна, че чувства същото.

Валентина Милова казва: Винаги ще има недоволни. Угодия няма.

По време на срещата е имало не малка съпротива срещу майките от страна на национално представените организации /НПО-та/. Упрекът от тяхна страна е бил, че предложеният от майките закон ще ощети много хора с увреждания. Тази теза е застъпила и председателката на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова. Една от майките тогава помолила социалния министър Бисер Петков да каже дали има такова предложение в законопроекта им. Петков категорично отрекъл.

Борисов останал изненадан, когато майките му казали, че палатките остават и след срещата. Обяснили му, че  така ще е, докато не видят конкретни резултати.

Коментари

коментара