Как да забраним браузъра Microsoft Edge в Windows 10

Как да забраним браузъра Microsoft Edge в Windows 10

Новият браузър на Microsoft, Edge, който дебютира с Windows 10, изглежда е добър заместител на Internet Explorer. Edge браузърът предлага изобилие от възможности, които имат за цел да подобрят сърфирането ви в мрежата и това изненада много хора.

И все пак, има потребители, които са верни на предишните алтернативи набраузъра на Internet Explorer, като Chrome например, и не искат да го заменят с Edge. Ако и вие сте един от онези, които не харесват новия браузър на Microsoft, съветите на Mashable за това как да забраним браузъра Microsoft Edge в Windows 10 ще са ви полезни.

Технически, това не е възможно, защото Microsoft Edge спада към така наречените Trusted Apps и ключов елемент в Windows средата, което означава, че не може да се деинсталира или премахне. За щастие обаче, може просто го блокирате.

1. Ще имате нужда от инструмента Edge Blocker, за да блокирате браузъра на Microsoft и на практика да го направите несъществуващ на вашия компютър. Ако вашият Windows акаунт има администраторски права, вие ще блокирате браузъра за всички потребители на системата.

2. За да се предотвратите непредвидими проблеми, променете браузъра по подразбиране на системата ви да не е Edge преди да го блокирате.

3. Инструментът е преносим, това означава че не е нужно да го инсталирате, а може да го ползвате от USB флаш устройство или да го съхранявате в Dropbox.

Източник: digital.bg

 

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply