Майка на 14-годишна от Хасково: Гюнай отвлече дъщеря ми!

Майка на 14-годишна от Хасково: Гюнай отвлече дъщеря ми!

14-годишната Алтъна Савкова от Хасково е била отвлечена от 55-годишния Гюнай в неделя, 7 февруари. От тогава от нея няма ни вест, ни кост. Това твърди в жалба до прокуратурата 34-годишната майка на момичето Фанка Йорданова.

По думите й момичето било примамено от много по-възрастния мъж в магазина до училище “Н. Вапцаров” и отведено в неизвестна посока. Родата на отвлеченото момиче е настръхнала. Някои от тях твърдят, че малката Алтъна е насилвана, други пък смятат, че ще я правят проститутка. Соченият за похитител 55-годишен Гюнай живее в бл. 42 в кв. Орфей.

От полицията в Хасково първоначално отрекоха да има такава жалба при тях и да работят по случай на отвличане. По-късно през деня, след като майката подаде жалба в Районната прокуратура, от МВР Хасково съобщиха, че детето е било обявено за общодържавно издирване още на 8 февруари. Разследващите обаче се съмняват, че става дума за отвличане, а по-скоро за традиционната за ромския етнос продажба на булка. В тези случаи, ако женихът не се разплати с родата, следва жалба за отвличане, поясниха от МВР Хасково.

Майката и бащата пък възмутено отричат да е имало подобна сделка. Според тях полицията изобщо не издирва момичето. Обясняват, че близък роднина на Гюнай е известен сводник в Махалата. Опасяват се, че похитителят е покровителстван, затова вече пети ден от момичето няма вест, въпреки че са посочили името и адреса на насилника. Затова потърсили медиите.

От полицията уточняват, че въпросният Гюнай се укрива и до момента не е открит.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply