Адемов: Внасяме вота на недоверие с надеждата той да бъде подкрепен

Адемов: Внасяме вота на недоверие с надеждата той да бъде подкрепен

Внасяме вота на недоверие с надеждата той да бъде подкрепен, искаме корекция в провежданата политика, защото тя е вредна за българските граждани. Това каза народният представител от ПГ на ДПС д-р Хасан Адемов пред журналисти след внасянето на вота на недоверие срещу правителството, предаде „Фокус“.

На въпрос дали от ДПС са искали разрешение от ГЕРБ за участие във вота на недоверие, Хасан Адемов отговори: „Не искам да коментирам такъв тип манипулация, защото и ДПС и „БСП лява България“ са самостоятелни и автономни политически партии, които вземат самостоятелни решения. Някой да се направи на интересен на гърба на ДПС е просто несериозно“, посочи той. По думите му, вотът на недоверие е форма на диалог между управляващи и опозиция.

За съжаление крайна форма, но така или иначе надеждата е да има корекция в този сектор. Политиката, която се води, според нас е изключително неправилна, несистематизирана. Командва административният подход, който се налага в продължение на година и няколко месеца и е вреден за българските граждани“, категоричен е депутатът.

Според него от друга страна има две бариери. „Една структурна бариера – в лицето на така наречената национална здравна карта и друга функционална бариера – с Постановление 57 на МС, което ограничава финансирането на лечебните заведения. В този смисъл няма как българските лекари да бъдат доволни, да работят спокойно.

От друга страна и българските граждани също са притеснени“, каза Хасан Адемов. Той прибави и проблемите с лекарствената политика. „Внасяме вота на недоверие с надеждата той да бъде подкрепен, а дали ще бъде, това ще стане ясно след гласуването. Искаме да има корекция в провежданата политика, защото тя е вредна за българските граждани“, добави д-р Адемов. 

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply