Фандъкова: Над 1,8 млн. са гостите на София в хотелите и местата за настаняване

Фандъкова: Над 1,8 млн. са гостите на София в хотелите и местата за настаняване

Въпреки трудостите, които изпитваше браншът, в София има 10% ръст в броя на нощувките и над 1, 8 млн. гости на столицата в хотелите и местата за настаняване. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на 33-то Международната туристическа борса „Ваканция & СПА ЕКСПО“ в сградата на Експо Център.
Столичният кмет заяви, че е изключително щастлива от това, че София отново е домакин на най-голямото туристическо изложение в България. Йорданка Фандъкова подчерта, че тази година се наблюдава ръст при броя на участниците. „Само по себе си това събитие е фактор за развитието на София като туристическа дестинация“, обясни тя и поздрави всички представители на фирми, както и присъстващи кметове на редица общини. По думите ѝ, градът продължава да се развива в този сектор, а показателите за 2015 г. са показателни. „Въпреки трудностите, които изпитваше браншът, в София има 10% ръст в броя на нощувките и над 1, 8 млн. гости на столицата в хотелите и местата за настаняване“, поясни тя. По думите ѝ, българите, които са посетили столицата, са с ръст от 12%, а 10% е ръстът при чужденците. „Имаме доста сериозно увеличение в в броя на украински туристи. От чуждестранните туристи, посетили София през 2015 г., на първо място са тези от Германия, Гърция, Великобритания, Италия и САЩ ръст на посещаемост“, уточни Йорданка Фандъкова. 
Кметът припомни, че Столична община участва в изложението със специален щанд, от който посетителите могат да се запознаят с възможностите и бъдещите планове на Столична община и от партньорите им.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply