Синът на кмета изнасилвач: Баща ми не е плейбой

Синът на кмета изнасилвач: Баща ми не е плейбой

„Съгласен съм, че баща ми е сгрешил във връзката си с това непълнолетно момиче. И разбирам моралния аспект на ситуацията, но демонизирането, което последва, е плод на политически игри!“ Това коментира ексклузивно Борис Евстатиев, син на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча. Баща му Иван Евстатиев е обвинен за изнасилване на непълнолетната Ирена Б.

Скандалът избухна, когато на 17 януари той беше арестуван, след като семейството на момичето подало сигнал срещу него. „Семейството на момичето също е жертва на политическите игри. Те също страдат от целия този шум и нападките, които последваха. Самата реакция говори, че има нещо нагласено“, смята синът на кмета изнасилвач.

„Баща ми не е плейбой или женкар и това са пълни глупости. За това трябва повече самочувствие, а той си има психични проблеми от 2008 година. Изпадаше в депресивни състояния и се притеснявам, че това, което се случи, ще го убие. В момента делото срещу него е последната ми грижа, защото не мисля, че ще се възстанови някога отново психически“, казва Борис пред столичен вестник.

Той споделя, че не одобрява постъпката на баща си към непълнолетната ученичка. Определя я като грешка. „Това обаче, не е първият случай, в който тийнейджърка има връзка с по-възрастен мъж. Нито ще бъде последният. В този ред на мисли смятам и че те са имали някакви отношения. Бяха направени три експертизи.

Първите две не откриха доказателства за насилствени действия, но накрая третата, която излезе 8 дни след инцидента, го доказа. Това навежда на мисълта, че нещата са нагласени, а присъдите – произнесени“, смята Борис Евстатиев. Той също се занимава с политика, както и двамата му дядовци. Сподели, че политиката е мръсна работа, която в случая разсипва семейството му. „Срещу нас отдавна има нападки в Стрелча и това не е тайна. Времето ще покаже истината. А аз не просто заставам до баща си, защото ми е такъв. Заставам до истината“, казва Борис.

Синът на Евстатиев не го е виждал от две седмици – след като баща му бе преместен от ареста заради инсулт. „Видях го два пъти, докато беше в ареста в Панагюрище. Единия път беше веднага след задържането. Тогава беше тревожен, изплашен и се разбрахме да му донеса нещо за ядене следващия път. Отидох 2 дни по-късно на свиждане в Пазарджик. Тогава той вече не можеше да говори. Не искаше да се вижда с адвокатите си. Не ме и позна“, разкрива Борис.

Семейството на Евстатиев изпраща няколко писма до прокуратурата с искане за преглед от лекар. Изпратена е фелдшерка, която твърди, че кметът преиграва. Въпреки това му бие инжекции, без да има поставена диагноза. Писма за критичното състояние на кмета има и от надзирателите, които се притеснявали, че може да умре в килията. Прокурорът преценил, че не е нужно да променя мярката, и се стига до момента, в който адвокатът на Евстатиев Ташкена Колчева отива да го посети вечерта преди да е приет в болница. „Тя го е видяла, че влачи единия си крак, а устата му била с пяна. Вдигнала е страхотен скандал и едва когато виждат, че той се парализира, изпращат линейка по спешност“, разказва Борис.

Вече две седмици Евстатиев е в болницата. От два дни отговаря с да и не. Прогнозите са, че физически ще се възстанови. „Той психически едва ли ще се излекува. Този, който предизвика скандала, се надявам да е доволен. Знам, че оттук нататък нищо за мен и семейството ми няма да е благоприятно, напротив – неприятното тепърва започва. Но човекът, който го е натопил – не знам какво повече иска. За баща ми всичко е приключило вече“, казва още Борис.

И допълва, че най-вероятно семейството ще сезира международни институции за отношението на правораздавателите органи към здравословното състояние на Евстатиев. Борис твърди още, че е уведомен, че се готви пореден сигнал срещу баща му за това, че е посягал и на други момичета. „Нямам отговор защо чак сега се подготвя този сигнал – а не тогава, когато се твърди, че нещо се е случило. Разбира се, това е порочна практика, но цялата атака вреди на семейството на момичето. За което ми е също болно“, заяви още Борис Евстатиев.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply