Село на бунт заради неукрепен път

Село на бунт заради неукрепен път

Повече от година над 700 жители на сатовчанското село Осина напразно чакат да се укрепи пропадналия път към селището. След поройни дъждове свлачище падна на 1 февруари миналата година и отнесе половината шосе за населеното място, пише Стандарт.

От този ден хората живеят в страх, че могат да останат откъснати от света. Защото нямат друга алтернатива. „Отворено е само едното платно за движение. Отдолу зее пропаст 30-40 метра. Готови сме на протести, ако не отпуснат спешно пари за укрепването на единствения път, който ни свързва със света“, споделят жители на Осина. Община Сатовча изготви проект, ще са необходими 700 000 лева. Има положително становище от областния управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Чака се обаче Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане да отпусне пари за укрепването на земните маси, за да не рухне цялото шосе в пропастта. „Звъня често и се моля за решаването на проблема“, призна кметът на село Осина Славчо Хаджиев. Той твърди, че положението е много сериозно и опасно. Пътят е компрометиран в продължение на почти 500 метра. Възможно е при топенето на снеговете и пролетните дъждове да пропадне единственото здраво пътно платно, по което минава целият трафик от и до населеното място. Затова жителите му алармират за пореден път за проблема и настояват да се отпуснат по-бързо финансови средства, за да се реализира проектът за укрепването на свлачището. За да не се стига до протести и гражданско неподчинение.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply