"Чай" за 5 лв. вкарал осемте деца в психиатрията в Русе

"Чай" за 5 лв. вкарал осемте деца в психиатрията в Русе

„В последните четири години има тенденция за използване на нови синтетични наркотици. Когато те се смесят с обикновена билка се получава отровна смес, която при консумация много често води до летален край“, коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Стефан Бакалов, началник „Разследване и разузнаване“ в митницата на Летище София.

Осем младежи вчера бяха настанени в психиатрията в Русе с тежки разстройства и агресивни прояви, след като са пушили чай.

По първоначални данни на разследващите билката, която вероятно са пушили младежите, е пълна с амфетамини. През декември 2015 година 18 тийнейджъри влизат в психодиспансера в Русе след употреба на опасната марихуана. „Всички те бяха приети след много тежки разрушителни действия. Момиче беше съборило бюро и маса, беше ги направило на трески и се беше нахвърлило срещу баща си.

Едното момче се е опитало да нападне майка си с нож“, разказа управителят на Центъра за психично здраве в Русе д-р Теменужка Матева. Младежите разказали на униформените, че са купили дрогата от Румъния за по 5-10 лева. Случаят в Русе не е изолиран и проблеми с новата дрога има в цялата страна.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply