Димитър Главчев: В ГЕРБ нямаме проблем със списъците на синдиците на КТБ

Димитър Главчев: В ГЕРБ нямаме проблем със списъците на синдиците на КТБ

Съдебната реформа е необходима, за да се възстанови чувството за справедливост и строгост. Това каза пред камерите на БНТ депутатът от ГЕРБ и зам.председател на Народното събрание Димитър Главчев.

Не съм съгласен с тезите, че институциите не си вършат работата. Има още много какво да се желае, но опитите да се внуши, че никой в държавата не си върши работата са неверни. Целта е да се създаде усещането, че няма институции, защото в мътни води се лови най-лесно риба. Помните предишното управление. Тогава даже фалира и банка. Ние в ГЕРБ нямаме проблем със списъците на синдиците на КТБ. На БСП има трябваха два дни, за да разберат имат или нямат 1 млн. в банката. В ГЕРБ всяка стотинка е ясна и се знае в кои банки имаме влогове. Данъчни проверки са правени на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Не е лошо всеки политически лидер да мине такава проверка. Ние искаме да се покаже цялата истина на КТБ, а не да се дава информация на парче. От публикуваните списъци изглежда, че КТБ наистина е банка на една от властите – съдебната.

От фалирането на КТБ спечели този, който стои зад нейното източване. Това е основния въпрос. Не толкова кои са депозитантите, а кой е получавал необезпечени кредити, разкри Главчев.  Не сме се забавили с кандидатурата на Ирина Бокова. Министър Даниел Митов го обясни много добре. Всичко е въпрос на тактика. Аз мисля, че това е най-добрата номинация. Никога не сме обсъждали кандидатурата на Кристалина Георгиева. Няма смисъл да коментирам тази тема. Към момента няма внесен вот на недоверие в деловодството на НС. Питайте БСП защо е така. Явно имат проблем да съберат 48 подписа, за да внесат вота, каза още зам.-шефът на парламента.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply