НАП погва сметките на политици и магистрати в КТБ

НАП погва сметките на политици и магистрати в КТБ

Националната агенция по приходите (НАП) проверява списъка със сметките на политици, магистрати и фирми, с влогове и кредити във фалиралата КТБ. Това заяви пред БНТ говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Съдържанието на техните сметки беше оповестено вчера от синдиците в банката. Какво ще покаже проверката на НАП за произхода на оповестените пари, кога и дали ще бъдат представени публично резултатите от нея не е ясно.

От прокуратурата обявиха, че нямат информация дали държавното обвинение ще се сезира по случая.

Отправено е и запитване към финансовото разузнаване към ДАНС – дали и кога те също ще започнат проверка за произхода на парите в изнесените сметки, и дали има съответствие между списъците и годишните декларации на публични личности, магистрати и партии.

Изнесените данни коментираха и депутатите. Според Десислава Атанасова, която ръководеше парламентарната комисия по казуса КТБ, списъците показват, че това е банка на съдебната власт.

Припомняме, че тотално сбъркан се оказа списъкът с партийните пари в КТБ, който синдиците на фалиралия трезор разпространиха вчера (вижте в Още по темата).

ДПС с настоящ лидер опозиционера Радан Кънев е имала два депозита съответно 1.065 милиона лева и 1.367 млн. лв. Скъп клиент на КТБ е била и НДСВ с три влога – 1 млн. лв., 1 332 964 и 4045 лв.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply