Стряскаща мода: Учениците предрусват с нова дрога – нападат близките си!

Стряскаща мода: Учениците предрусват с нова дрога – нападат близките си!

Нова дрога е хит сред учениците. В Русе осем младежи са настанени в психиатрия с тежки разстройства и агресивни прояви, след като са пушили от опасния чай. Според разследващите дозите от билката, която вероятно са пушили младежите, са пълни с амфетамини, съобщава Нова тв. На летището в София само за последната година са хванати 100 000 дози на обща стойност 5 милиона лева.

През декември 2015 година 18 тийнейджъри влизат в психодиспансера в Русе след употреба на опасната марихуана. „Всички те бяха приети след много тежки разрушителни действия. Момиче беше съборило бюро и маса, беше ги направило на трески и се беше нахвърлило срещу баща. Едното момче се е опитало да нападне майка си с нож”, разказа управителят на Центъра за психично здраве в Русе д-р Теменужка Матева.

Изследванията са категорични – употребили са марихуана. При така наречената мека дрога обаче ефектът е весело, а не агресивно поведение. „Това не е типично поведение и затова ние смятаме, че има някакви примеси”, коментира д-р Теменужка Матеева. Младежите разказаха, че са купили дрогата от Румъния.

Учениците наричат опасните цигари чай и си ги купуват за по 5-10 лева. Наркозависимите разказват, че дилърите са на всякъде. Случаят в Русе не е изолиран и проблеми с новата дрога има в цялата страна. В София в края на октомври 3 деца бяха приети в болница след като бяха пушили подобен чай. Месец по-късно десетокласничка в Шумен изпадна в кома след смесване на въпросния чай с алкохол.
„В последните четири години има тенденция за използване на нови синтетични наркотици. Когато те се смесят с обикновена билка се получава отровна смес, която при консумация много често води до летален край”, коментира Стефан Бакалов, началник „Разследване и разузнаване” в митницата на Летище София.

Проблем остава и търговията в интернет, където различни видове билки със съмнителен състав се продават абсолютно свободно.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply