Бокова: Подкрепата на България идва в ключов момент! За мен е голяма чест

Бокова: Подкрепата на България идва в ключов момент! За мен е голяма чест

За мен е голяма чест да бъде номинирана за кандидат на България за поста генерален секретар на ООН. Това се казва в изявление на Ирина Бокова по повод на издигането на кандидатурата й за поста генерален секретар на ООН, предаде Нова тв.

Благодаря на българското правителство за навременната подкрепа, която дойде в ключов момент. Благодаря на всички за оказаното ми доверие, се казва в изявлението. В тези трудни времена, ООН е необходима повече от всякога, а генералният секретар трябва да работи в тясно сътрудничество с всички държави-членки и да насърчава мира и сигурността в целия свят, посочва Ирина Бокова.

ЮНЕСКО, организацията на ООН за образование, наука, култура, комуникация и информация, играе важна роля в международните отношения и затова аз продължавам да съм изцяло ангажирана с отговорностите ми като неин генерален директор, допълва Бокова.

Във вторник Министерството на външните работи номинира официално Ирина Бокова за поста генерален секретар на ООН.

Преди месец в предаването „Комбина“ тя подчерта, че иска да е кандидатура на България.„Има страшно много хора, които ми се обаждат, подкрепят. По света също срещам подкрепа. С нарастването на външната подкрепа обаче се появяват все повече тенденциозни компроматни писания и никак не ми се иска да влизам в такава схема”, коментира още Ирина Бокова.

„Доказала съм, че мога да печеля избори”, изтъкна тя тогава. Според нея този пост може да постави България на световната карта. „Има страшно много хора, които ми се обаждат, подкрепят. По света също срещам подкрепа. С нарастването на външната подкрепа обаче се появяват все повече тенденциозни компроматни писания и никак не ми се иска да влизам в такава схема”, коментира още Ирина Бокова.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply