ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Разобличиха протурския характер на партията на Местан! Ердоган открито щял да подкрепи ДОСТ!

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Разобличиха протурския характер на партията на Местан! Ердоган открито щял да подкрепи ДОСТ!

Един от най-влиятелните шефове на наши изселнически организации в Турция Неджиати Барлас разкри протурския характер на новата партия на Лютви Местан ДОСТ. В интервю за Дарик председателят на Дружеството за подпомагане на българските изселници в Истанбул заявява, че турският президент Реджеп Ердоган най-вероятно открито ще подкрепи Лютви Местан и новата му партия ДОСТ.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е направил нищо против турския президент Реджеп Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието, а те се занимават с него. Застъпвайки тази теза Барлас допълни, че отстраняването на Лютви Местан вероятно се дължи на нежеланието на Доган ДПС да се разпадне.

„Има някои изселници, които подкрепят Лютви Местан, но много други подкрепят ДПС и Ахмед Доган. Ние скоро имахме среща с българския посланик и с българския генерален консул в Истанбул. 14 изселнически организации подкрепят Ахмед Доган и ДПС. Идеята е ДПС да си остане, както досега – стабилна партия и да не се разпадне. В политическия живот досега най-стабилната партия е ДПС. Ахмед Доган е идеологът на партията, той е лидер и създател на партията и сега няма да я остави да се разпадне. Зад Местан също доста хора застават – тези организации, които мислят успоредно с турското правителство“, каза Неджиати Барлас. Той коментира още, че очаква турският президент Реджеп Ердоган да декларира ясно подкрепата си за Лютви Местан и новата му партия ДОСТ.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply