Фактурите на "Топлофикация" с нов дизайн, за да си виждаме борчовете по-лесно

Фактурите на "Топлофикация" с нов дизайн, за да си виждаме борчовете по-лесно

Базата данни на клиентите на „Топлофикация – София“ започва да се обновява от утре. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков, след като от съвета са разгледали доклад на омбудсманите на дружеството и са разговаряли с ръководството й, предаде Topnovini.bg.

При обновяването ще се вкарват и мобилните телефонни на абонатите в базата данни, за да се осъществява комуникацията по-лесно между двете страни. Ще бъде въведен и подплатец, който да допълни или замени сегашния абонатен номер. Проблемът възниква при смяна на партиди и на собственици, отбеляза Герджиков, затова всеки клиент ще има свой идентификационен код.

Фактурите на „Топлофикация“ ще бъдат с ново графично оформление, така че да се забелязва просрочено задължение на абоната, каза още той.

455 писмени жалби са постъпили до момента до омбудсманите на „Топлофикация – София“, като на над 440 от тях е отговорено. Проведени са и над 1000 устни консултации с граждани, каза един от омбудсманите на дружеството Деян Денков.

Голяма част от жалбите са за неправилно изпълнение на отоплителните услуги. Има и жалби за проблеми към самата сградна инсталация. Зачестили са абонатите, които желаят да изчистят задълженията си към дружеството, допълни той.

По неговите думи трябва да се повиши нивото на комуникация между клиентите и „Топлофикация“, както и да се обърне внимание на работата на топлинните счетоводители, които понякога отказват да отговорят на запитване на клиентите.

Относно завеждането на делата от „Топлофикация“ към клиентите, върху сключените договори трябва да има ясно определен срок за събиране на задълженията. За дела под 50 лева Денков отбеляза, че от дружеството трябва да намерят начин да се свържат с клиента, а не да се стига до съд.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply