Лекарите в Шуменско се вдигат срещу здравната карта на Москов

Лекарите в Шуменско се вдигат срещу здравната карта на Москов

„Шуменска област ще се превърне в превързочен пункт, ако бъде приета предложената здравна карта. В проекта отпадат извършвани сега в шуменските лечебни заведения дейности, които са животоспасяващи и се прехвърлят във Варна”, каза зам.-кметът по здравеопазване на община Шумен д-р Светлана Маркова. По думите й, притеснително е, че се предвижда в болниците в областта да няма детски психиатър, детски кардиолог, неврохирург.

„Успоредно с орязването на по-сложните операции и терапии, ще се загубят и базите за обучение в шуменските болници, така ще останем и без специалисти, тъй като младите лекари ще отиват да специализират на други места”, допълни д-р Маркова.

Лекарите от нашата област не приемат предложенията за здравната карта, стана ясно на днешния Областен съвет по здравеопазване, който се проведе под председателството на областния управител Донка Иванова. Медици, представители на лекарската колегия и на здравни институции се обявиха против орязването на дейности и специалисти и ще подготвят аргументирано предложение за корекции.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply