Гардиън с нова версия: Терористите са подготвяли реки от кръв! Звезда се крила във фризера на ресторант по време на атентата

Полицай Жозеп Луис Траперо от Каталония заяви, че единият от арестуваните във връзка с нападението в Барселона е мъж, роден в испанската африканска територия Мелила, докато другият – Дрис Окабир е мароканец, предаде The Guardian.

„Испанският заподозрян е арестуван в Алканар, докато Окабир е задържан в град Рипол в северната част на Каталония. Двамата нямат криминално досие“, посочи Траперо.

Той потвърди, че полицията подозира, че експлозията от сряда в къща в град Алканар е свързана с нападението с микробуса. Той посочи, че в сградата се е сглобявала бомба. Изглежда, че е имало натрупване на газ, който е предизвикал взрива“, заяви той без да се впуска в детайли.

Къщата в испанския град бе взривена в четвъртък, а при инцидента един човек бе убит. Днес там прогърмя втори взрив, няколко полицаи бяха ранени. Според испанската полиция вътре е имало много газови бутилки. Смята се, че къщата е била използвана и за нарколаборатория.

И още:

Съпругата на снукър легендата Рони О‘Съливан – Лейла Роуас, се оказа в центъра на терористичните действия в Барселона. Както е известно, снощи 13 души загинаха и над 100 са ранени след атаката над испанския град.

Актрисата била в ресторант на улицата, на която стана терористичната атака, и се скрила във фризера на заведението. Тя своевременно от скривалището си информира чрез Туитър какво се случва.

В центъра на тероризма съм. Скрих се във фризера на ресторанта. Всичко стана толкова бързо. Моля се за всички“, бе първият туит на Роуас.

Чуват се изстрели. Полицията тича по улицата и търси някого“, гласи следващият пост на половинката на О‘Съливан.

Цялата „Рамбла“ и околните пътища се затварят отвсякъде от въоръжена полиция„, продължава да пише от фризера актрисата.

Благодаря на персонала на ресторанта, че запазиха спокойствие и се погрижиха за нашата сигурност. Барселона, обичам те!“, гласи последният пост на Роуас.