Казанлък – основен участник в Международната туристическа борса „Ваканция СПА Експо“

Казанлък - основен участник в Международната туристическа борса „Ваканция СПА Експо“

От 11 до 13 февруари 2016 година всички гости на Международната туристическа борса „Ваканция СПА Експо“ в Интер Експо Център – София ще имат удоволствието да се запознаят с традициите, красотата и благоуханието на град Казанлък. За поредна година община Казанлък е един от основните участници в международното туристическо изложение.

През 2014 г. община Казанлък спечели специалното отличие на изложението – грамота за успешно развиваща се дестинация за фестивален туризъм. А през 2015 впечатли всички участници в събитието с атрактивното представяне на оригинална установка за варене на розово масло – „гюлпана“, съобщиха от община Казанлък. Тази година ще бъде още по-интересна за гостите на изложението. Актьори от Общински драматичен театър „Любомир Кабакчиев“ в града на розите ще представят възстановка на древен тракийски ритуал. Пред очите на всички по магичен начин ще оживява издигането на вожда във власт, жрица му предава символите на властта.

Вождът извършва жертвоприношение на вода, мляко и вино, а тържествен танц на жриците предшества жертвоприношението на хляба. Танцьори от Фолклорен ансамбъл „Арсенал“ ще покажат традиционни за Благословената долина танци, а красивата Царица Роза 2015 – Цветелина Иванова ще посреща посетителите на щанда. На щанда ще ухае на рози от козметичните и парфюмерийните продукти, които можете до си закупите, произвеждани в Долината на розите, които по качество, свойства и действие отговарят на най-новите световни стандарти и новости в козметичната индустрия. Международната туристическа борса „Ваканция СПА Експо“ събира в Интер Експо Център – София, представители на туристическия бизнес от България и чужбина за 33-ти пореден път.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply