Маскиран абитуриент нахлул в жилището на млада жена и я заплашил с пистолет

Маскиран абитуриент нахлул в жилището на млада жена и я заплашил с пистолет

Абитуриент от СОУ „Свети Седмочисленици“  е задържан за опита за грабеж на жена в пловдивския жилищен район „Тракия“. Преди седмица TNS.bg разказа историята на млада жена, нападната в жилището си от двама маскирани мъже, единият от които е опрял пистолет в главата й.  Семейството й преживяло истински ужас по време на нападдението. Маскираните заплашили жената, която била в къщи с малкото си дете, с пистолет, но избягали веднага щом разбрали, че тя не е сама.

Полицаите от Пето районно са задържали извършителите, единият от които е 18-годишен младеж от СОУ „Св. Седмочисленици“. Димитър Г.  и съучастникът му – 27-годишен мъж, са заподозряни и за измама. След 24-часово задържане, ученикът е освободен, съобщиха от полицията. Другият остава зад решетките. 

През 2015 г. са разкрити и отчетени 136 противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, което е със 17 по-малко от 2014-а. Извършителите са 140, с 13 по-малко от миналата година. 156 са пострадалите от престъпления, което е с 20 повече от 2014-а. Жертвите на кражби са 59, а на грабежи – 19 малолетни и непълнолетни.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply