ГКПП-Ивайловград е затворен за движение

ГКПП-Ивайловград е затворен за движение

ГКПП-Кулата е отворен за движение на всички видове МПС. През нощта струпалите се на българска територия тежки камиони в района са се изтеглили. Служителите на ГД „Гранична полиция“ пропускат движението при облекчен режим. 

От 20 часа снощи в нормален режим работи и ГКПП-Капитан Петко войвода, през който преминават всички видове МПС. От 3 часа през ГКПП-Илинден преминават леки автомобили. В 9 часа бе затворен за движение ГКПП-Ивайловград.

След разговори вечерта между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, заместник-вътрешния министър Филип Гунев, заместник-министъра на външните работи Валентин Порязов, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев и заместник-областния управител на Серес Янис Моисиадис и директора на полицията в Серес бригаден генерал Томас Сандрос от гръцка страна, бе постигната договореност за възстановяване на движението в двете посоки на ГКПП-Кулата, съобщиха от МВР.

По време на срещите е обсъдена възможността всеки ден в определени часове ГКПП-Кулата да работи без ограничения, за да не се струпват ТИР-ове.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply