Мартин Димитров: Трябва да бъдат проследени всички виновни за източването на КТБ

Мартин Димитров: Трябва да бъдат проследени всички виновни за източването на КТБ

„Трябва да бъдат проследени всички виновни за източването на КТБ и вероятно те са много“. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров в студиото на сутрешния блок „Здравей, България“ на Нова телевизия ден след като синдиците на КТБ публикуваха списъците на партии, политици и магистрати, имали отношения с фалиралата банка. Народният представител изтъкна, че тези данни не отговарят на въпроса кой е източил КТБ.

„Искаме публичните фигури, замесени в това, да объдат оповестени по веригата. След като ни отказаха се принудихме да заведем дело в съда. Ако имената, споменати в международното разследване, не бъдат разкрити, това може да доведе до конфликт на интереси.

Представете си, че има мои колеги, които имат връзка с източването на банката. В момента те са в парламента и променят закони, с които могат да попречат на много неща“, аргументира се Димитров. Той призова публичните фигури с внушителни сметки в банката да бъдат разпитани за произхода на парите си и кога са си изтеглили депозитите.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply