Пак променят движение в София заради строителството на метрото

Пак променят движение в София заради строителството на метрото

Въвежда се нова организация на движението от ул. „Св. Георги Софийски“ до бул. „Васил Левски“ заради строителството на метрото, съобщават от Столичната община. От 00.00 ч. днес до 24.00 ч. на 28 февруари се забранява влизането на пътни превозни средства по западната половина от пътното платно и частта от прилежащия тротоар на бул. „Пенчо Славейков“ – между ул. „Св. Георги Софийски“ и ул. „Разслатица“. Движението на превозните средства ще се извършва двупосочно в източната половина от пътното платно на булеварда. Това се налага във връзка със строителството на третата линия на метрото в участъка от ул. „Св. Георги Софийски“ до бул. „Васил Левски“.

От 8.00 ч. днес до 24.00 ч. на 28 февруари се закриват местата за почасово платено паркиране „зелена зона“ на посоченото място. От 00.00 ч. днес до 24.00 ч. на 17 март се обособява за строителна площадка участъкът на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ – от кръстовището му с бул. „Прага“ до началото на рампата на тунела, обхващаща трамвайната и тролейбусната спирка и прилежащата пътна лента. От днес до 24.00 ч. на 31 март 2018 г. се въвеждат промени в градския транспорт: закриват се съществуващи спирки и се разкриват нови. Закрива се спирката на трамвайните линии 1, 6 и 7 – „Бул. Прага“ в посока пл. „Македония“.

Закрива се тролейбусната спирка с код 0363 – „Бул. Прага“, в посока СУ „Св. Климент Охридски“, намираща се на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, за тролейбусните линии 1, 2, 5, 8 и 9. Разкрива се временна трамвайна спирка с код 6400 – „Бул. Прага“, в посока пл. „Македония“, на бул. „Христо Ботев“, на 50 метра след бул. „Патриарх Евтимий“, за трамвайните линии с номера 1, 6 и 7. Разкрива се тролейбусна спирка с код 6410 („Бул. Прага“) в посока СУ „Св. Климент Охридски“ на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, на 80 метра преди бул. „Прага“, за тролейбусните линии с номера 1 и 5. Разкрива се тролейбусна спирка с код 6411 („Бул. Прага“) в посока СУ „Св. Климент Охридски“ на бул. „Прага“, на 80 м преди бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, за тролейбусните линии с номера 2, 8 и 9.

 

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply