Бащата на убития осмокласник: Прикриваха проблемите с убиеца му, а как да живея сега

Бащата на 14-годишния Радослав Димитров, който издъхна след удар от братовчед си Тонимир в училище „Христо Ботев“ в Славяново, обвини учителите, че не са обърнали внимание на оплакванията срещу агресивния ученик.

Родителите на Радослав са категорични, че той не страда от епилепсия.

„Ако някой удари директорката така, както сина ми, и тя ще падне. Единственият проблем, който имаше детето ми, е че се роди с вродена катаракта на очите. През февруари той бе на лазерна операция“, каза майката на Радослав пред камерата на бТВ.
Щеше ли да я издържи, пита бащата.

Радослав почина след сбиване по време на час по биология. 14-годишният побойник вече е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Родителите обвиняват и учителите за инцидента.

Радослав и Тонимир се сбиват заради бутната тетрадка.
„Убиха го. Как да живея? Какво хапче да глътна, за да ми мине? Кажете ми какво да направя! Сутринта го изпратих на училище, а не на война. Излекувах го и го убиха. От първи клас имаше проблеми с братовчед му. Всичко се е прикривало“, добавя бащата на Радослав.

Едно спречкване не може да доведе до такова нещо, каза пък директорката на училището Лиляна Манолова. Няма оплаквания нито за едното дете, нито за другото, уверява тя.
Според нея ставало въпрос за нещастен случай.
„Тази жена нормална ли е? Не е паднала керемида върху главата му, докато е вървял. Убит е“, коментира бащата на Радослав.

Be the first to comment

Leave a Reply