Българските превозвачи отстъпиха на министъра на транспорта

Българските превозвачи отстъпиха на министъра на транспорта

След като българският транспортен министър се договори за вдигане на българската блокада от ГКПП „Кулата“, от ведомството потвърдиха ограниченията за пропускането. „Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски се договори с българските превозвачи да вдигнат блокадата на ГКПП „Кулата”.

Границата ще бъде отворена до преминаването на всички превозни средства, като след това пропускането отново ще става по ежедневен график от 11:00 до 16:00 часа“, се казва в писмото от пресцентъра на МТИТС. „Министър Ивайло Московски информира превозвачите, че е разговарял с гръцките власти и те са го уверили, че българските водачи няма да бъдат блокирани на гръцка територия и предвижването от ГКПП „Кулата” до фериботен комплекс „Игуменица” ще бъде свободно. Той призова шофьорите да сигнализират незабавно ако имат проблеми при преминаването през Гърция.

Министър Московски пое ангажимент да бъдат разгледани всички варианти за облекчаване на обработката на документите на границата, с цел по-бързото пропускане на камионите“. 

Източник: Пик

Коментари

коментара