Московски се договори: Отвориха границата с Гърция

Московски се договори: Отвориха границата с Гърция

Във вторник вечерта граничният пункт между България и Гърция край Кулата бе отворен.

Остават някои ограничения.

Това стана след договорка на българския транспортен министър Ивайло Московски с протестиращите български шофьори които блокираха пункта в 10 часа сутринта.

Министърът обясни че имал уверения от генерал от гръцката полиция, че транспортният коридор от граничния пункт до Игуменица (фериботна връзка през Адриатическо море, бел.ред.) е свободен и няма да срещнат блокада там.

Министър Московски гарантира на шофьорите, след разговори с гръцката полиция, че ще могат успешно да преминат и няма да бъдат блокирани в Гърция.

Преди да бъде взето окончателното решение, министър Московски каза, че са проведени разговори с български превозвачи, което и най-вероятно е довело до решаването на проблема. Министърът раздаде на част от българските шофьори визитки като ги приканваше, че при евентуален проблем могат да сигнализират. Те изразиха притеснението и за бавната обработка на документи, която съществува на българската граница.

По думите им, едни и същи документи се проверяват два пъти. Министър Ивайло Московски обеща, че ще изложи техните оплаквания на заседание на Министерски съвет още утре.

Очаквайте подробности!

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply