Уволниха шефа на БЕХ

Уволниха шефа на БЕХ

Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен е бил сменен, става ясно от съобщение на Министерството на енергетиката. Не става ясно защо се стига до рокадата, като се посочва единствено, че „промените целят оптимизация на работата”. Новият шеф на БЕХ е досегашният изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД Петьо Иванов.
Името на Коен нашумя покрай останалия неизяснен сюжет около „Овергаз” и проблемите с доставките на синьо гориво от Русия, допълват от bTV в материал по темата. 
В самия край на миналата година официални представители на държавата заговориха, че българската компания има големи дългове към „Газпром”, заради които ще страдат битовите потребители. Сред най-активните говорители на тази теза беше именно Жаклен Коен.
От дружеството тогава подчертаха, че не дължат пари на руснаците и заподозряха опит за кражба на бизнеса им, а по-късно собственикът Сашо Дончев коментира, че премиерът е бил „изпързалян”. Бойко Борисов също призна, че е бил въведен в заблуждение, след като по-рано на практика обвини „Овергаз” в „заговор срещу правителството”.
Мандатът на Коен изтичаше в края на юни. Той зае поста през лятото на 2014 г., след като предшественикът му Иван Йончев напусна поради здравословен проблем.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply